(Bedrijfs)Sportbegeleiding

Gezondheid en plezier, op het werk en in je privéleven – daar werken we samen aan

Na 10 jaar als topsporter mijn geld te hebben verdiend, ben ik in 2008 gestopt op het allerhoogste niveau van de topsport en ging nadenken over mijn toekomst. Ik wilde graag iets terug doen voor de sport in het algemeen en daarnaast mijn kennis, opgedaan in de lange weg die ik zelf doorlopen had van van jong talentje tot beroepswielrenner, graag overbrengen.

In 2011 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf BikeChallenge. Naast het training geven aan talentvolle wedstrijdsporters wilde ik namelijk ook iets terug doen voor bedrijven die vaak geld sponsoren aan sportevenementen en daarnaast ook laten zien dat ze begaan zijn met hun eigen personeel.

Ik begon met het begeleiden van (sport)trajecten binnen bedrijven. Vaak beginnend met een leuke mountainbike of hardloopclinic en zo langzaam aan komend tot een vast sportief beleid binnen de bedrijfsvoering. Sportieve uitjes op bedrijfslocate maar ook in het werkgebied van het bedrijf.

De eerste opzet:

Plannen maken zijn vaak tijdrovend, gezondheidsonderzoeken kostbaar en vaak zie ik bij bedrijven dat het tot daar wel goed gaat, maar de opvolging vergeten wordt. Dit meestal door wisselingen in de samenstelling van de beslissingsbevoegden.

Personeel en management moet ik leren kennen en dit geldt ook andersom. Elkaars vertrouwen winnen. Dit project heeft tijd nodig en daar moet een ieder in vertrouwen. Tijd is geld roepen de meesten dan,  dat klopt maar er moet vooruit gekeken worden voor zover dat kan. Letterlijk en figuurlijk. Er komt een moment van return on investment, of net als in de sport het stukje Supercompensatie. Die investering moet het waard zijn om te starten.

Mijn drijfveer is de passie voor de sport en dat wil ik graag overbrengen, een team moet groeien door de mensen figuurlijk te laten groeien - eigenwaarde, zelfvertrouwen en plezier, daar win je het mee.

Als eerste ga ik me verdiepen in de bedrijfscultuur en probeer een plan uit te werken vanuit mijn eigen sportbeleving. Dat wordt vervolgens gekoppeld aan het bedrijf op een unieke en persoonlijke manier.

Ik heb namelijk geen vast programma zoals veel gewerkt wordt in de gezondheidsbegeleiding vanuit Arbo diensten etc. Ieder mens is namelijk uniek net zoals ieder bedrijf uniek is.

De kernwaarden waaraan mijn plan moet voldoen zijn:

  • De werkgever en werknemer moeten plezier hebben in werk en privéleven, want dat plezier is onlosmakelijk met elkaar verbonden.
  • Inspanning, ontspanning en verwachtingen moeten duidelijk in het plan verweven zijn.
  • Ik zie als hoofdtaak het creëren van fitte, vrolijke en productieve werknemers, die elkaar durven aanspreken op goede en minder goed acties van de ander.
  • Inzet moet altijd zijn "het behouden van de werknemer voor het bedrijf door hem de kans te bieden zijn productiviteit en plezier op peil te houden of zelfs te verbeteren en daardoor waardevol te blijven voor het bedrijf."
  • Personeel en werkgever moeten leren wat hun kwaliteiten zijn, ambitieus blijven en groeikansen zien op elk vlak. En te laten zien dat je dat samen bereikt.
  • Want samenwerken aan gezondheid op werk en privé geeft plezier, verhoogt de productiviteit, verlaagt ziekteverzuim, verbetert de alertheid op gebied van veiligheid en als belangrijkste: dit stralen ze uit – werkgever en werknemer moeten het visitekaartje zijn van hun bedrijf.

En hoe nu verder? … ik kom graag eens bij u langs om de mogelijkheden te bespreken en referenties te laten zien. En daarnaast mijn team van ervaren medewerkers te laten zien, allen met een schat aan ervaring uit de topsport en werkend vanuit de Twentse nuchtere kijk op zaken.

Of stap eens samen met mij op de fiets want goed voorbeeld doet goed volgen!

 

 

 


Op dit moment zijn er geen evenementen voor dit onderdeel.