#goedondersteundopweg

In deze tijd waar de kwetsbaarheid van ons als mens maar weer eens extra duidelijk is geworden is er nu veel aandacht voor bewegen en ontspanning. Met name de oudere generatie gaat meer en meer op pad met de e-bike. 
Al fietsend werkend aan een gezondere leefstijl waardoor ze meer weerstand krijgen tegen ziektes en daarnaast ouderdomsklachten voorblijven. Op de fiets met de neus in de wind krijgt men sociaal en mentaal een opfrisser. Helaas kopen mensen vaak pas op te late, minder actieve, leeftijd een e-bike. De mindere weerstand die ze ervaren op een e-bike door de trapondersteuning, de daardoor ook hogere snelheid en daarbij het zwaardere gewicht van de fiets maakt de stuurvaardigheid lastiger. De focus hierop zorgt voor minder gerichte concentratie op het verkeer. Dit brengt extra gevaar met zich mee.

Daarom geven wij van e-BikeChallenge online tips en bieden wij e-Bike trainingen in het mooie Twentse fietsgebied.
 


Vaardigheden

Veilig deelnemen aan het verkeer is afhankelijk van je theoretische en je praktische training. 
Bij e-BikeChallenge werken we vanuit praktijkgerichte verkeerseducatie. De theorie wordt verweven in praktische opdrachten. We werken aan de basisvaardigheden op de fiets, je eigen gedrag in het verkeer en het anticiperen op het gedrag van anderen. Daarnaast gaan we met veel plezier nieuwe wegen ontdekken door de gevarieerde Twentse natuur. De dag moet dus vooral draaien om met een voldaan en zekerder gevoel weer huiswaarts te fietsen.

Er zijn heel wat vaardigheden die we gaan behandelen in de clinics. Elke vaardigheid wordt behandeld in een bepaalde volgorde. Van bewuste, aangegeven, acties gedurende de dag gaan we over op “automatische” basishandelingen op de e-bike, zoals behendig manoeuvreren, evenwicht bewaren en stuurvast zijn. Zo creëer je extra focus op wat er voor je ogen allemaal afspeelt in het verkeer en kun je daar tijdig op anticiperen.