Eifel MTB clinic meerdaagse

De Vulkaan-Eifel

Dit is een deel van het Rijnlands leisteenplateau, een laaggebergte dat ook de Ardennen, het Sauerland, de Hunsrück en de Taunus omvat.
De Vulkaneifel is vanuit nederland goed en snel bereikbaar. Vanaf Utrecht zo’n 350 km naar ons onderkomen vlakbij Bad Bertrich.

De Vulkaaneifel is een mountainbike gebied bij uitstek. Gevormd door vulkanische uitbarstingen en aardbevingen kent het landschap vele heuvels, rotspartijen en kratermeren, welke Maare worden genoemd.
Met in totaal 500 km2 oppervlakte en een mountainbikeroute netwerk van 750 km biedt de mountainbike Eifel arena de optimale mogelijkheden voor afwisselende en uitdagende mountainbikeritten, waarbij techniek en conditie steeds weer getest worden.

3 – daags Eifel All-in Arrangement ofwel de Eifel Challenge
Afhankelijk van de doelgroep op de racefiets of mountainbike.

Aankomst op de vrijdag rond 11 uur in de wielerherberg Eifel All-in te Bonsbeuern (nabij Bad Bertrich) met een kop koffie/thee en Kuchen en tevens kennismaking met het begeleidingsteam. Daarna de fietsen in de speciale (af te sluiten) fietsengarage/sleutelruimte hangen/zetten.
Tassen naar de kamers en dan aansluitend om 12 uur een voedzame en gezonde lunch.

13.30 gaan we dan op pad voor de eerste rit die niet te heftig begint en een eerste indruk geeft aan de begeleiders wat betreft niveau van conditie en een stuk techniek. Tevens een controle vooraf- en tijdens de rit van het materiaal. We dalen meest af richting de Moezel want dat daar moet je natuurlijk even geweest zijn. Dan beginnen we aan de terugweg via diverse ondergronden. We pakken ook enkele technische oefeningen onderweg en rijden zo langzaam richting de laatste klim naar onze wielerherberg.

Natuurlijk staat bij terugkomst de koude pastamaaltijd al klaar met een eveneens verdiend drankje om weer op krachten te komen voor de volgende dag.

Er is natuurlijk een wasplaats aanwezig voor het materiaal waarin we als begeleiders zullen ondersteunen en advies geven over materiaalschoonmaak en onderhoud.

Na het douchen tijd om te relaxen op het terras of binnen in de “woonkamer” met zijn prachtige uitzicht over de Vulkaneifel.
Om 19.30 gaan we dan aan het diner waar je de lekkerste recepten voorgeschoteld krijgt.

In de avond is er tijd om te relaxen, kletsen en wordt de briefing gedaan voor de volgende dag.

Zaterdagmorgen 8.30 uur een stevig en uitgebreid Duits ontbijt daarna is het omkleden en klaarmaken voor een uitdagende dag op de fiets.

Afhankelijk van het groepsniveau hebben we vandaag de keuze uit een lange rit met veel afwisseling in klimmen, dalen, techniek en conditie waarin we onderweg een lunch/picknick zullen hebben. Of we kiezen voor een ochtend en middag programma met een techniek training en een tocht in de middag.

Na afloop van het fietsen weer dezelfde avond indeling als de dag ervoor en een gezellig drankje en hapje tijdens het uitwisselen van de ervaringen van de dag.

Zondagochtend weer om 8.30 uur ontbijten en dan omkleden en klaarmaken van het materiaal voor de derde dag. We vertrekken rond 10 uur en gaan vandaag een rit maken met de steilere en lastigere klimmetjes in de omgeving, tijdsduur is afhankelijk van de groepswens maar zal zo’n 3 uur zijn. Onderweg is er natuurlijk tijd voor een kop koffie met wat lekkers. En als extraatje een wedstrijdje voor de Eifel Challenge trofee (hoe je die verdiend is nog een verassing) maar hij is pittig.

Bij terugkomst een lunch met koude pasta en om uiterlijk 15.30 uur kan iedereen weer huiswaarts met hopelijk een grote lach op zijn gezicht want het plezier en veiligheid tijdens deze dagen staat altijd voorop.

Optioneel:

Bikepark Daun

Voor de ultieme technische aanvulling op dit arrangement is er in het nabijgelegen Daun een heus bikepark ingericht met allerlei challenges.
In een stilgelegde lavagroeve is op een gebed van 13 hectare flink gewerkt aan een prachtige mountainbike ervaring met afwisselend, snelle en dan weer technische singletrails, technische afdalingen en prachtige Northshore elementen zoals bekend uit de canadese bikeparks zijn hier gebouwd en zorgen voor wat extra adrenaline en bovenal veel plezier.

Kosten van dit arrangement op open inschrijving of groepsboeking.

Eifel All-in 3-daags arrangement - Groepsboeking op aanvraag via info@bikechallenge.nl
 

Maximale groepsgrootte voor dit arrangement 15 personen mountainbike (grotere groepen op aanvraag)
Maximale groepsgrootte voor dit arrangement 20 personen racefiets (grotere groepen op aanvraag)
Minimale groepsgrootte voor dit arrangement 10 personen (kleinere groepen is maatwerk op aanvraag)

Wat is inbegrepen?

* Professionele begeleiding ex-professioneel wielrenner Maarten Nijland en BikeChallenge team
* Altijd een leider en begeleider voor en achter de groep met onderlinge communicatie
* Volgbus bij Racefietsclinics
* Uniek onderkomen in de wielerherberg
* Overnachtingen in 2- of 3-persoons slaapkamers met uiteraard bed- en badlinnen 
* Koffie, thee, drankjes
* 2 x ontbijt (-buffet)
* 3 x lunch (desgewenst in de vorm van een picknick op zaterdag)
* 2 x diner
* Pastasalade bij terugkomst van de tochten
* Energiepakket voor de fietstochten
* Gebruik hogedrukreiniger
* Gebruik "vuile" doucheruimte en badjassen
* Gebruik wasmachine en droogruimte
* Gebruik fietsgarage en -werkplaats
* Ophaalservice bij serieuze lichamelijke of materiële pech
* Eindschoonmaak