Vaste mountainbike locaties

Partycentrum Hutten te Rossum Ov.

Partycentrum Hutten te Rossum (Ov)

Midden in de prachtige, natuurrijke omgeving van het Overijsselse Rossum, ligt Partycentrum Hutten. Grenzend aan Hanzestad Oldenzaal en de pittoreske kunstenaarsstad Ootmarssum, is dit familiebedrijf al ruim 100 jaar toonaangevend en een vaste pleisterplaats voor de wijde omgeving.

Deze prachtige locatie, gelegen in het Twentse dorp Rossum, tevens woonplaats van bikechallenge eigenaar Maarten Nijland biedt je een grote verscheidenheid aan mogelijkheden voor een prachtige buitensportdag. Dit is de ideale locatie voor de beginner en de ver gevorderde fietser door zijn grote variatie in aanbod van fietsroutes.

Enkele mogelijkheden voor de mountainbike: de routes rondom de Tankenberg, pittige korte klimmetjes maar niet te technisch. Het Roderveld, prachtige vlakke singletracks. Dichter bij de natuur kunt je niet komen. Het Lutterzand, daar waar je continu het geluid hoort van de meanderende Dinkel. In het Lutterzand maak je kennis met techniek in los zand met leuke uitdagingen en tevens een prachtige pauzeplaats halverwege de clinic. Maar ook kunnen we je verder uitdagen en verder betekent dan op het gebied van afstand, hoogtemeters en techniek. We nemen je mee de grens over richting het Duitse Bad Bentheim of Uelsen. Je zult zien, deze locatie verveelt nooit! 

Daarnaast ongekende mogelijkheden in routes op de racefiets, zowel in de heuvels als via de bosrijke, slingerende Twentse wegen. Met of zonder veel hoogtemeters, boeren klinkerweggetjes of prachtige autoluwe asfaltwegen.

Ook ben je binnen een paar kilometer in het prachtige kunstenaarsstadje Ootmarsum en kunt je ervaren waar de nationale wielerkampioenschappen al meerdere malen werden gereden rondom de Kuiperberg.

BikeChallenge en de medewerkers van Partycentrum Hutten ontvangen je graag met de zo vanzelfsprekende Twentse hartelijkheid.
De verschillende zalen hebben allemaal hun eigen sfeer en mogelijkheden en de altijd flexibele manier van werken zorgt ervoor dat jullie specifieke wensen bij Partycentrum Hutten centraal staan. We kunnen je een lekkere Twentse lunch aanbieden, maar ook een uitgebreide BBQ of Koud/Warm buffet.


Minicamping "De Huttert" te Luttenberg

De Huttert

Nieuw in het programma voor 2013 is de BikeChallenge vanaf de startlocatie: Minicamping "De Huttert". 
Kampeerlocatie van het jaar 2011

Camping "De Huttert" ligt vlakbij het plaatsje Luttenberg "De Parel van Salland". Het dorp ligt tussen Raalte en Hellendoorn in het hart van de Sallandse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied, tevens nationaal park.

De camping met uitzicht op de Lemelerberg en vlakbij de Holterberg is het uitgangspunt voor racefiets- en mountainbiketochten onder de deskundige begeleiding van BikeChallenge medewerkers met kennis van de wielersport en de omgeving.

Wil je genieten van een prachtige buitensportdag in een adembenemende omgeving? of wil je een heel weekend of week verblijven? Dan is dit de idele locatie. Geschikt voor de beginner en de ver gevorderde fietser.

Enkele mogelijkheden voor de mountainbike: de routes rondom de Hellendoornseberg, pittig maar met niet teveel hoogteverschil. De routes rondom de Holterberg, veel klimmen en dalen over wat bredere paden met enkele technische passages. De routes rondom de Lemelerberg, voor de geoefende fietser met prachtige singletracks bergop en bergaf.

Daarnaast ongekende mogelijkheden in routes op de racefiets, zowel in de heuvels als via de bosrijke, slingerende wegen.

Voor beide disciplines geldt dat je kunt genieten van een gebied met on-Nederlandse vergezichten over o.a. grote golvende heidevelden.

Bij de camping wordt u hartelijk ontvangen in het Theehuis en onder het genot van een kop koffie/thee en een lekkernij uit de streek krijgt u enige theoretische uitleg over de uitdagingen van de dag. Daar horen natuurlijk ook enige gedragsregels bij om zo respect voor de natuur en medemens te waarborgen en daarnaast te zorgen voor een duurzaam gebruik van deze prachtige omgeving.

Daarna omkleden en gaan we op weg en al naar gelang het niveau van de groep wordt de route bepaald en zal onderweg gezorgd worden voor fietstechnische uitdagingen met alle hulp van onze zijde om je techniek te verbeteren.

Bij terugkomst op de camping is er de gelegenheid om lekker even te douchen in de prachtige sanitaire voorzieningen van "De Huttert" en daarna kun je genieten van een heerlijke lunch of diner/BBQ. Hierbij leer je ook de Sallandse streekproducten kennen en zult u snel weer op krachten zijn.

Je kunt kiezen voor een enkele clinic, maar ook een weldadig mooi meerdaags verblijf op de camping, in de groepsaccomodatie of de Bed&Breakfast.

We heten je/jullie graag van harte welkom, namens BikeChallenge en namens "De Huttert" de Fam. Rensen.

Bij de clinics vanaf deze locatie word je naast Maarten Nijland bijgestaan door de locatie-experts op  MTB- en Racefietsgebied,  Lyan Rensen en Jordy Luisman (nationale top op MTB en Veldrijden)


Camping "Nederrijkswald" te Berg&Dal/Groesbeek

Nederrijkswald

Bij het landgoed ‘Nederrijk’ aan de rand van Groesbeek en Berg en Dal ligt Recreatieboerderij Nederrijkswald. In deze schitterende omgeving kan men in alle rust genieten van de natuur en ruimte.

De camping ligt 250 meter van de Zevenheuvelenweg met aan de zuid/oostkant bos en aan de noord/west kant onze boerderij met de weilanden en de akkers. De camping is vanaf de openbare weg nauwelijks zichtbaar.

Groesbeek en Berg en Dal zijn schitterende dorpen omgeven door bossen, natuur, dalen en heuvels.

Nederrijkswald biedt twee multifunctionele zalen. De zalen zijn van verschillende grootte met ieder zijn eigen charme. De kleine zaal is geschikt tot 25 personen. De grote zaal biedt 80 zitplaatsen en is om te bouwen tot een locatie waar 120 personen in kunnen. Deze zaal is ook in kleinere ruimtes in te delen waardoor hij ook voor kleinere groepen geschikt is. Ideaal om ook uw relaties uit te nodigen voor een sportieve netwerkdag. Nederrijkswald heeft een aantal standaard samenstellingen voor lunch en buffet. Wij bieden ook arrangementen op maat aan. Vraag naar de mogelijkheden.

Bij de clinics vanaf deze locatie word je naast Maarten Nijland bijgestaan door de locatie-expert op  MTB- en Racefietsgebied,  Reza Hormes - Ravenstein (nationale top MTB en Veldrijden, Wielrennen)


Het Buitenhuys

i.s.m. Event Creators (voor compleet verzorgde bedrijfsuitjes)

Het Buytenhuis te Oldenzaal

Prachtig gelegen in recreatiegebied Het Hulsbeek in Oldenzaal ligt landgoed Het Buitenhuys. Met uitzicht over het meer, een terras aan het water en sfeervolle zalen een locatie met eindeloze mogelijkheden. De rust vormt een warm welkom voor iedere bezoeker. Vergaderen aan het water, een barbecue op het strand, sportieve outdoor activiteiten. De ideale combinatie is mogelijk.

Recreatiegebied Het Hulsbeek is uitstekend bereikbaar vanaf de A1. Het Buitenhuys beschikt over ruime parkeermogelijkheden. De auto kan rustig blijven staan, die heeft u even niet nodig…

Deze startlocatie voor een mountainbikeclinic is ideaal om de beginnende mountainbiker enthousiast te maken en te laten zien dat je met basistechniek grenzen verlegt. Op het Hulsbeek terrein ligt een prachtige mountainbikeroute die als singletrack rondom het Hulsbeek loopt. Daarnaast is BikeChallenge i.s.m verschillende instanties een mountainbike skills terrein aan het afronden waar u in alle rust kunt werken onder deskundige leiding aan de basistechnieken van het mountainbiken, maar ook de gevorderde mountainbiker komt hier aan zijn trekken op o.a. de dropoff, de Rockgarden en de evenwichtsbalk.

Bikechallenge werkt op deze locatie samen met Event Creators. Met hun sfeervolle zalen waarmee voor iedere bijeenkomst een eigen ambiance wordt gecreëerd bieden zij de bezoekers van Het Buitenhuys comfort en gastvrijheid.

Het Paviljoen (tot 2000 personen)
Deze eigentijdse zaal op de begane grond vormt een sfeervolle omlijsting voor

- Teambuildings activiteiten
- Zakelijke bijeenkomsten
- Feesten
- Sportieve events

De inrichting kan aangepast worden aan speciale wensen en de aard van de bijeenkomst. Een ruimte waarin alles mogelijk is.

De Terraskamer (tot 250 personen)
Eén stap naar buiten en je staat op het strand. De sfeervolle basis voor business events, een mooie omgeving voor workshops of de perfecte entourage voor een sportieve mountainbikeclinic met aansluitend een heerlijke lunch of diner/BBQ. Ideaal om ook eens je relaties uit te nodigen.

De keuken
De koks van de Event Creators koken voor je in Het Buitenhuys. Met verse producten en deels ambachtelijke methodes weten ze je te verrassen!

Het Hulsbeek
Het Hulsbeek is een voormalig landgoed dat in de jaren zeventig is omgevormd tot een recreatiepark. Veel van het oude landgoed is bewaard gebleven. Bos- en waterpartijen worden afgewisseld met heidevelden, vennetjes en weilanden. Het Hulsbeek staat voor indrukwekkende natuur, strand, waterpret en eindeloze mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Een plek om naar terug te keren.